Trebuie sa recunosc ca nu-mi cunosc tara... d'aia trebuie sa ma plimb!

miercuri, 20 mai 2009

Ecologizare Barcaciu

Era de ceva vreme planificat weekendul: ecologizare la Barcaciu. Cu ce mergem, cu ce mergem, pai cu ce.. cu bicicletele. Vineri dimineata lasam un rucsac cu sacii de dormit, mancarea si alte alea la Teo la munca, sa ni le aduca cei care vin cu trenu de 14. Boon, la 8 juma am plecat din Brasov cu Nicu si Luci. Am mers prin Zarnesti, l-am cules pe Dani s-am pornit spre Sibiu, prin Poiana Marului. Mi-a placut enorm, o coborare de cativa kilometri foarte faina, drum aproape pustiu. Prima oprire la bere am facut-o in Lisa, la vreo 90 km de Brasov, urmatoarea in Porumbacu. In Avrig am ajuns pe la 17, baietii au mers dupa paine iar eu am luat o inainte spre Poiana Neamtului. La un moment dat ma gandeam ca nu-s pe drumu bun, ca ei nu mai apareau, si am mers si incet... am aflat ulterior c-au mai stat la 2 randuri de bere :)) Ne-am intalnit cu CPNT-istii care-au venit cu trenu in Poiana Neamtului, am luat rucsacu, si da-i la deal. Am ajuns pe la 21 la cabana unde-am fost brusc serviti c-un ceai cald. Seara tarziu au venit si Manu cu fratii si Teo Mare. Dimineata ne-am apucat de ecologizat. Au aparut si restu CPNT-istilor: Bejan, Irina, Bica, Raul, Vladutz, Vlad Malureanu, Balan. Ne-am adunat vreo 30 de oameni pana la urma, am ecologizat toata zona din jurul cabanei, am facut treaba buna zic io. Trebuie gasita o solutie cu "groapa de gunoi" de langa cabana... nu mai zic cate chestii am gasit, de la haine, papuci, chestii muieresti, doze gramada, peturi la fel, conserve etc etc etc.. nesimtire cat cuprinde, ce mai... pacat. Duminica trezirea, ceai, mancare, si la vale. Noi cu bitzele am plecat mai devreme. Doamne ce coborare, cre'ca am transpirat mai ceva ca la urcare:)) fain fain. Am pornit spre Sibiu, mai bine zis, spre ciorba de burta. Ne-am strans la Kontiki vreo 13 oameni, ciorba la fel de buna:) Aveam tren la 20:14, deci ne ramanea timp sa ne plimbam prin Sibiu. Am fost prin centru s-apoi pana in Dumbrava. Am incercat sa dormim in padure p-acolo da ne-au ciuruit tantarii s-am plecat spre gara. La urcare in tren probleme cu nasii evident, Dani si Luci s-au enervat s-au plecat spre Brasov pe biciclete. Io nu mai rezistam un drum de 180 de km s-au cati or fi, Nicu cu genunchii, si-asa ca am ramas la tren. A venit nasu, ne-a tinut morala, ne-a luat datele si-a plecat... Bitzele nu incurcau pe nimeni, erau la bagaje, nici nu le vedeai daca nu erai atent, insa mentalitatea ceausista e de neclintit. "Bicicletele nu incurca pe nimeni, de fapt nici nu mai sunt biciclete, sunt piese(le-am desfacut), nu depasesc 30 de kilograme" etc argumente. Cand vedeau ca avem argumente: "Dar sunt biciclete si nu aveti voie cu biciclete" :)) si tot asa... eh CFR-ul.. ne-am obisnuit.
Obiectiv atins: zona cabanei Barcaciu ecologizata.
Traseu biciclete:
- vineri: Brasov-Zarnesti-Poiana Marului-Lisa-Porumbacu-Avrig-Poiana Neamtului-cabana Barcaciu - aprox. 150 km
- duminica: Cabana Barcaciu-Poiana Neamtului-Sibiu - aprox 50 km
Pam pam!


marți, 12 mai 2009

Prima evadare

In weekend, mai precis duminica, am participat la primul concurs de cross-country din Bucuresti, care a reusit sa adune aprox 600 de participanti, devenind concursul de ciclism cu cel mai mare numar de concurenti din tara. Felicitari organizatorilor, felicitari bucurestenilor care au renuntat la obiceiurile lor, si-au luat bicicleta si s-au bucurat de un traseu de aprox 56 de km.

Am plecat din Brasov cu Acc de 17:25 care are vagon special de biciclete.. vorbim de CFR deci bineinteles ca a avut intarziere, si nu mica cum eram obisnuita, ci o ora!! Ne-am blestemat zilele (mai mult baietii :D), facand calcule de fiecare data cand trenu oprea si astepta alt tren: "Cu bitza ajugeam mai rpd","Cu bitza eram deja aici, poate si mai departe":)) Intr-un tarziu am ajuns si-n Bucuresti, caldura, Argentinu inchis, mers la non-stop, luat mancare,bere, mers acasa. Piste de bicicleta in Bucuresti: pac o masina, pac un copac, pac o gramada de nisip, oameni nu mai zic, nu stiu sa respecte chestia asta..inca. Duminica trezit devreme, pe la 7 juma, facut sandwishuri, mancat rapid, plecat spre Baneasa pe la 8 si ceva. Pe drum ne-am intalnit cu multi biciclisti care mergeau la concurs, foarte fain. Intalnit cu Dani si restu din Brasov,Zarnesti, Bucuresti. Startul s-a dat la 10:00 din parcarea Academiei de Politie. Mai multe despre traseu, concurs si toate alea pe site-ul Prima Evadare . Mi-au placut enorm portiunile de padure cu poteci, sleauri, noroaie. S-au alternat portiunile de padure cu cele de camp foarte bine. Dupa ce pedalai pe camp - caldura maare- , pac padure, racoare, chiar un pic de coborare, frumos,frumos. Buna organizare, la Palatul Ghica am oprit, am mancat o banana, am baut apa si iar la pedala. In punctul 2 de alimentare din nefericire au ramas fara apa... mi-a parut rau ca am baut printre ultimele pahare, caci mai aveam in camelbak, sry, da mergea mai rpd din pahar :) asta cre ca a fost singura "buba" din organizare, cel putin pe care am observat o eu. Am ajuns in Snagov la Complexul Astoria, baietii ajunsesera de ceva timp, ne-am indurat de-o bere scumpa, am mancat pastele FruFru oferite de organizatori, am stat la soare, am povestit, apoi la premiere, caci Dani a luat locu 2 la amatori, si surorile Silvia si Cornelia locurile 2, resp 3, tot la amatori, dupa o mica neatentie :)) (Cornelia a fost strigata la locu 2 si Silvia :| pas, fiind gemene si trecand startul una dupa alta, organizatori au trecut doar o persoana :))) felicitari castigatorilor!!) Am pornit spre Bucuresti tot pe biciclete, caci nu ne-am indurat sa le bagam in tir si sa venim cu autobuzu. Inca vreo 40 de kilometri, noroc ca a fost sosea si la vale (si noroc cu Dani :)) ca mi-a mai "facut vant" de cateva ori ) Am ajuns in parcare la Academie intr-o ora si 19 minute, luat bagaje din masina de la Dani si venit toti in Buc la o bere. Ne-am aprovizionat s-am mers la mine, somn pe la 3-4 nici nu stiu.. Dimineata lene, pierdut trenu cu vagon de biciclete. Luat biciclete Dani cu masina, noi trenu de 17:33. Sosire in Brasov cu doar cateva minute intarziere, Doamne ce bine-i acasa! Mancat chipsuri, inghetata s-apoi pedalat pana-n Sacele.
Pam pam