Trebuie sa recunosc ca nu-mi cunosc tara... d'aia trebuie sa ma plimb!

joi, 24 septembrie 2009

Cu bitza in Piatra Mare

Ce zi faina. Mi-a placut enorm de mult. Am intalnit foarte putini oameni, 3 la Dambu Morii printre care unul din cabanieri - era cu magarii se pregatea sa urce- sus la cabana alt nene (alt cabanier probabil) si sus aproape de varf un grup de vreo 7 , pasnici, nu faceau galagie, nu aruncau chestii pe jos, prin padure pe traseul de merge la Cioplea erau vreo 2 de taiau copaci - nici un contact cu ei - si pe forestier aproape de Predeal un nene cu masina a oprit sa ne-ntrebe de unde venim, cat am facut etc. Riscul sa ne intalnim cu dobitocii de care dai prin autobuz, pe strada, in institutii a fost minim. De aia imi place cu bicicleta. Esti tu cu tine. Asta pe munte. Prin oras sunt dobitocii din trafic si e imposibil sa nu dai de cel putin unul care sa te claxoneze ca nu-i ajunge strada, sau sa-ti taie calea pentru ca are impresia ca mergi cu viteza melcului. Dar numarul lor este considerabil mai mic. Dincolo de toate astea, azi a fost o zi perfecta.
Mersi!

Traseu: Sacele-Dambu Morii-Familiar-Cabana Piatra Mare-vf-ul Piatra Mare- traseul spre Cioplea (cruce rosie)-Predeal-Sacele

vineri, 4 septembrie 2009

Tabara de vara CPNT - Retezat

Anul asta am ajuns si-n Retezat. Demult imi doream. Tabara de baza a fost in inima Retezatului la Bucura. Am pornit din Brasov vineri, 21 august, o gasca de 18 oameni, cu 2 masini si o duba. Am ajuns in Poiana Pelegii pe la 4 dimineata. Am dormit pana pe la 9 cred, am mancat, am impartit mancarea si cele necesare taberei s-am pornit spre lac. Intr-o ora si un pic eram sus. S-au montat corturile, ne-am odihnit, s-am coborat pentru runda 2 de carat. Fiind multi, rucsacii au fost mai usori ca in prima tura. Cam asta sambata, prima zi.

Duminica, prima zi de descoperit Retezatul:
* traseu: Bucura -> spre Judele -> Lacul Florica -> Lacul Anica -> Gemenele -> Poarta Bucurei -> Saua de Iarna -> Varful Retezat ->Varful Bucura I -> pe sub Bucura II ->Curmatura Bucurei -> Lacul Bucura

Luni: zi de cocot pe sub Bucura;
* fostam: io, Duracel, Smendre, Victor, Piratu, Vlad, Gabi, Radu, Anda
Am cocotat de vreo 3 ori, mansa; ceata si frigu ne-au alungat mai repede in tabara.

Marti: tura
* traseu: Bucura -> Peleaga -> Varful Papusa -> Saua Pelegii -> Valea Rea ->Valea Pietrele -> Curmatura Bucurei ->Bucura
* fostam: io, Duracel, Smendre, Tete, Andreea, John, Bica, Anda, Claudia, Anda, Radu, Victor, Balan, Gabi, Vlad.
Mi-a placut indeosebi Valea Rea; de peisaj nu mai zic.

Miercuri: tura
* traseu: Bucura -> Papusa -> Portile Inchise ->Saua Varful Mare -> Portile Inchise ->Saua Custurii ->Varful Custura -> Plaiul Mic ->Poiana Pelegii -> Bucura.
* fostam: io, Smendre, sormea, Duracel, Claudia, Piratu, Teo Mica, Balan.
Peisajul de la Portile Inchise iti taie rasuflarea nu alta. Tau Agatat e splendid! Din Poiana Pelegii i-am mai agatat pe Bejani, Ada, Raul si Irina. Tot azi au plecat Andreea si John.
[made by BLR] [made by BLR] [made by BLR]

Joi: iar zi de cocot. Am facut pentru prima oara un traseu de mai multe lungimi, cu Smendre, traseul Vulturilor. Mi-au placut foarte mult primele 2 lungimi.
* fostam: io, Smendre, Bejan, Raul, Raluca, Irina, Claudia, Anda (sorsa), Bica, Teo Mica.
Bejan si Raul au facut traseul 25 octombrie (parca asa-i zicea). Dupa ce-am terminat traseul, baietii au pus 2 manse, s-au catarat gagicile. Noi am pornit spre tabara, iar Smendre si Bejan au mai facut un traseu.

Vineri: ziua a inceput cu ecologizarea zonei de campare de langa Lacul Bucura. Pana sa terminam a inceput ploaia asa ca ne-am bagat in corturi care cum. Am jucat carti. Ploaia a incetat pana la urma, am avut impresia ca-i ora 14, da de unde, era doar 12, asa ca... turaaaa
* traseu: Bucura -> Varful Judele -> Lacul Zanoaga -> Tau Ascuns -> Varful Slavei -> Lacul Ana -> Bucura
* fostam: io, Smendre, Dani, Bejan, Bejana, Pisi, Claudia, Anda, Balan, Duracel, Teo, Liviu
[made by BLR]

Sambata
: vorbisem cu Nicu la telefon si-mi zicea ca merita sa mergem pana la Piatra Iorgovanului. Asa ca... zis si facut.
* fostam: io, Vlad, Claudia si Balan.
* traseu: Bucura -> Poiana Pelegii -> Saua Plaiul Mic -> Piatra Iorgovanului ->Saua Paltina ->Lunca Berhina -> Crucea Traznitului ->Culmea Slaviei -> Bucura
Un traseu lung si fain, cu soare, cu vant, cu ploaie. Mi-a placut Lunca Berhina, parca erai un jungla, un traseu foaarte putin umblat.

Duminica: impachetarea, coborare in Poiana Pelegii, oprire Sibiu Kontiki, Brasov.

Ce n-am zis: la bucatarie au stat cate 2 persoane, cu ajutor binevenit din partea celorlalti. Mancam de dimineata, la pranz sandwishuri - ca eram in ture, iar seara supa si felu 2.
Astea-s turele in care am fost eu; fiind foarte multi s-au facut mai multe ture in acelasi timp.

A fost o tabara reusita, muulta lume, de miercuri pana duminica am fost 25, s-au bagat ture la greu, mi-a placut ca n-am prea stat.
Varful Custura ne-a oferit surpriza prostiei omenesti, cine stie cunoaste, cine nu stie merita sa mearga sa citeasca :))))

Felicitari organizatorilor!!

Pam pam
[made by BLR]