Trebuie sa recunosc ca nu-mi cunosc tara... d'aia trebuie sa ma plimb!

vineri, 11 februarie 2011

Bucegi - schi


Sunt cam in urma cu evidenta turelor :D

06.02.2011. Se anunta un weekend la Malaiesti, doar ca n-a fost sa fie. La cabana plin, asa ca am facut tura doar duminica.

Traseu: Glajerie - Malaiesti - Padina Crucii - Hornul Tiganesti - Hornul Mare - Malaiesti - Glajerie.
Am fost: io, Nicu, Paul, Romeo si Timea.
Toata treaba s-a intamplat pe schiuri, aproape toata. Focile le-am pus destul de repede, si-am urcat pana la cabana. Pe urcarea abrupta pana pe Padina Crucii n-aveam sanse, deci in spate cu ele, apoi iar pe ele, apoi un mic traverseu iar in spate, apoi iar pe ele,etc.
A fost si o avalansa pfuais, creca puteam muri, la gradul de avalansa 4, cam nasol. A trecut Nicu si-a taiat placa. Noi eram in spate. Cu restul de placa care n-a plecat dupa trecerea lu Nicu s-a dat Romeo vreo 20 de metri. L-a luat prin surprindere, iar zapada rece care i s-a bagat prin toate locsoarele n-a fost foarte placuta.
Mda, am urcat hornul, mi-a placut cel mai mult. Dupa ce-am iesit din el ne-am pus schiurile. N-a fost asa fain. Cand am ajuns deasupra Hornului Mare... poti sa uiti, eu nu cobor pe aici... schiuri.. in mana cu ele. Am coborat pe picioare un sfert, jumate m-am dat pe fund, o idee nu prea buna, cu opritu mai nasol.. si ultimul sfert pe schiuri cica.. Asa freze nu mi-am mai luat. Una ca-n filme cu rostogolit, una in alunecare, mi-am belit schiurile de zapada multa ce e si din cauza gradului de avalansa, unde era mai multa era inghetata, foarte putine portiuni schiabile..
O faza simpatica: pe horn mi-am pus schiurile odata cu Paul. El era un pic mai in spate, si-am urlat sa m-astepte si pe mine (sa n-o dea blana la vale); in secunda doi Paul trecea cu viteza pe langa mine pe burta cu mainile inainte, ziceai ca-si ia zborul :))) imi parea rau ca rad, ca el injura ca-i ramasese batul infipt undeva mai sus :))) tare faza.Cam atat de tura asta, multe trante, zapada nasoala, da cum zic baietii: super faina tura tura (asa zic mereu evident, oare cand o iesi o tura nashpa?!? :)) )

Va urma..

Niciun comentariu: