Trebuie sa recunosc ca nu-mi cunosc tara... d'aia trebuie sa ma plimb!

marți, 7 aprilie 2009

Tura bicicleta Sohodol-Pestera-Sirnea

Duminica am facut cea mai tare tura de bitze: Sohodol - Bradu Inalt - Bran - Pestera - Sirnea - Valea Zbarcioarei - Moeciu - Bran - Brasov (aprox 60 de km). Demult imi doream sa ajung in Pestera cu bitza :D ce poate fi mai fain decat sa pedalezi cu Craiul in fata, sa iei o curba si sa vezi Bucegiul?? si apoi iar Crai iar Bucegi si tot asa... ti se taie respiratia nu alta (si de la efort da si de la peisaj). Cum urci pe drumul de Pestera la un moment dat pe stanga e o cruce, o troita. I-am bagat pe baieti pe vale ca am zis ca ii duc la casa unde a copilarit maicamea, daar n-am mai ajuns pana acolo din anumite motive, nu conteaza, insa am mers pana la un moment dat, s-apoi da-i la deal pe o poteca mocirlita cu bitza in spate.. varza ne-am facut; am iesit in drum...boon dai la pedala. Io cu Romeo am ramas in spate si ne-am oprit un pic la biserica ca noh, trebuia s-aprind 2 lumanari pe acolo.. Urcarea de dupa scoala ne-a facut sa ne dam jos de pe bitze si inainte sa se termine il vad pe Nicu ca vine la vale: "Ce faceti domne ca ne prinde noaptea" damn... dai la vale pe drum pietruit spre Sirnea, apoi impinge bitza pan la casa lu Romeo.. aici pauza, mancat, baut stat un pic.. ce fain... de unde atata fain, distractia de aici incepe.. mers pe dealuri (peisaj superb)
apoi s-a vrut o coborare din "amintirile" lu Nicu, n-a nimerit-o, dar a iesit fain.. am mers pe-o poteca care era si nu era, am impins mai mult bitza, am trecut apa de vreo nush cate ori cu ea in spate, am mai pedalat un pic, iar cu ea in spate, era sa-mi rup gatu de vreo 2 ori, nu-i bai; la un moment dat cica incepe drumul..fericire, daar (mereu exista un dar) drumu asta trece apa de vreo 20 de ori pe putin, asa ca ne-am testat abilitatile de pedalat prin apa, s-am inventat si-un nou sport: river-bike. Bineinteles ca nu ne-a iesit de fiecare data, si in final toti ne-am udat. Romeo si-a bagat picioarele de la inceput si a trecut raul incaltat pe langa bitza. Restu, mai perseverenti am mai incercat si pe bitza. Balan a vrut sa faca echilibristica pe o conducta numa ca i-a luat curentu bitza si i-a bagat-o sub ea, a cazut si el in apa si-a pierdut si un papuc (l-a recuperat pan la urma). Inainte sa inceapa drumu minunat Luci s-a-nervat si numa l-am vazut ca ridica bitza si jbang o arunca hat colo, da brusc.. si-a mai stricat asa ceva la ea si in final a zis ca nu mai vine, iese la sosea.. boon.
Noi continuam, un peisaj fain de tot, am dat si de 2 pescari care s-au uitat ca la felu 20 la noi (exact unde erau ei era apa mare si evident c-am cazut de pe bitze :)) ). Multumesc lu Balan ca a facut "baie" bitzei mele (avea kile de noroi pe ea de la ultima "aventura") Am iesit in drumul de pe Valea Zbarcioarei, ne-am stors sosetele si branturile si dai la pedale ca ne astepta Luci in Moeciu. Io am luat-o inainte ca deh, ma misc mai greu ca ei; la un moment dat Luci trece sageata pe langa mine, si un pic mai tarziu ma ajung si baietii. Ajungem la Real inainte sa se intunece, Romeo ne ia suc si chipsuri. Reunire gasca in Tei.
Tura geniala!
Pam pam

Un comentariu:

ringzro spunea...

Credeam ca doar aia cu jeep-ul distrug natura, dar acuma vad niste biciclisti cum calca un rau sub roti de-a lungul.