Trebuie sa recunosc ca nu-mi cunosc tara... d'aia trebuie sa ma plimb!

luni, 2 martie 2009

Tabara de iarna - Cabana Urlea - Fagaras


A mai trecut o tabara.. intre 24 februarie si 1 martie am poposit la cabana Urlea din Fagaras. Tabara a inceput de pe 23, numa ca io am avut examen pe aceasta data, fir-ar.. Am plecat cu personalu spre Fagaras io, Nicu, Cornel si Sorin. Din Fagaras pana in Breaza ne-a dus un prieten de-a lu tata (citez: "Stiu io zona aia, n-o sa gasiti ocazie cu rucsacii aia" :)) ) Am ales varianta scurta spre Urlea, pe pojorta. Traseul incepe cu un forestier, apoi urca, coboara, drept, urca, coboara, drept si daca ai rucsacu greu ultima parte e criminala, o urcare brusca pan la cabana. Pe la 12 am ajuns si noi, lumea era plecata in tura, mai putin vreo 2. S-a stat in cabana veche, care are vreo 4 incaperi. Una din ele, in stare mai buna, si cea mai mare, adapostea deja vreo 27 de cepepenei, plus ca se mai si gatea. Concluzie Nicu: nu dormim aici. Cercetam restul incaperilor si hotaram sa amenajam camera nr.6, ultima fiind in stare mai rea, iar in cealalalta fiind mancarea. Ne-am pus pe treaba ajutati de Raul si in final de Sorin. Reparat geamuri, scos saltelele jegoase ce erau in plus, maturat, rearanjat paturi, Nicu mai facu un prici,
sa fie, ca se mai anunta lume, si-n plus nu-ncapea in paturile alea, reparat soba, iar maturat etc. In final a iesit super, caldura, liniste, totul perfect. Asta am facut marti...
Miercuri: tura varful Urlea: Io, Cornel, Sorin, Gabi, Balan, Negru, Pisi, Marius (sper sa nu gresesc). Am urcat pe varfu Mosu ca sa nu taiem o fata (Smendre cu Gabi au incercat sa mearga pe Moldoveanu si ne-au zis ca e nasol pe acolo). Am facut 4 ore dus si vreo 2 juma la intors, ceva de genu. Faina tura, ceata ne-a speriat dar cand am ajuns pe Urlea ne-a lasat sa admiram peisaju.


Joi: am fost de serviciu la bucatarie, insa tot am plecat in tura de schi. Prima oara pe schiuri de tura :D a ras Smendre un pic de mine la inceput, da dupaia m-am prins care-i treaba. Am avut ceva emotii la coborat, ca n-am mai schiat de vreo 2-3 ani, si si atunci numa de vreo 3 ori :| da m-am descurcat. Schiatul prin padure.. o adevarata aventura :D
Ne-am intors la pranz pentru cursurile de avalansa, pips etc. tinute de Rares, Nicu si Marian.
Dupaia am mai bagat o tura cu schiurile. La coborare ne-am risipit si am ramas io cu Pisi, pe care inainte de cabana, prin padure, la un viraj, o aud : Auuuu genunchiuuuul!!!!! Damn, m-am speriat otzar, mi-am desfacut legaturile si fara sa-mi dau seama ca sub mine-s jnepeni, zbang in zapada pan la brau. Noroc ca apare Rares din urma, speriat de felu in care io cu Pisi schiam (viraje prea stranse, ocolit copaci la milimetru.. :| ) Aparent, Pisi e ok, io intreb daca pot sa cobor, Rares zice ca da... da de unde, Pisi mai face un viraj si jbang, jos, adio schi tabara asta, genunchi praf.. Io am vazut numa ca o aduc pe targa la cabana :|
Vineri: Pleaca Rares, Andreea, Piti si George, ah si Pisi, pe targa si cei care l-au ajutat pe Rares sa o care: Victor, Vlad, Miti, Adi si inca cineva da am un lapsus. Mai facem o tura cu schiurile, coborare super faina prin zapada pulver, cateva cazaturi si gata. La cabana s-a facut curs de alpinism, teoretic si practic (rapel si urcare pe coarda).

Nu mai stiu exact zilele in care s-au tinut cursurile de prim-ajutor (Andrei Ciora), meteo (Cornel Spiridon), echipament (Marius Sendre)
Sambata: concursuri - 6 echipe, probe teoretice (alpinism, meteo, echipament, sanitar), salvare din avalansa, realizare targa si transport ranit/mort (daca nu-l gaseai in 5 min era considerat mort), alpinism practic (rapel+urcare pe coarda), schi de tura (urcare pana intr-un punct), cultural (3 cantece, poezie, umor - unde echipa mea n-a participat.. rusine noua:|) Am descoperit ca avem multi oameni talentati ;)

Ce sa mai zic: in fiecare seara s-a jucat mafia :| :))))

O tabara faina, ceata din pacate nu ne-a lasat sa facem tot ce-am fi vrut, s-au invatat multe lucruri, folositoare sper pe viitor. Am fost peste 40 de oameni, 30 si ceva constant.

Rugaminte pentru cei ce mai ajung pe la Urlea: sa pastreze curatenia si sa nu faca stricaciuni. Am lasat totul in ordine pe acolo, o parte din baieti au amenajat chiar si o camera in cabana noua la etaj.

PAm pam

Niciun comentariu: